Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

.

 

Member

---------------------------------

Wil je iets kwijt, Geld   Of .....? Kan/mag je mij mailen. Mail-adres staat onderaan in het uitgebreid profiel.

----------------------------------------

Wil je iets gebruiken van dit weblog (wat ik ongevraagd  eigenlijk niet zo netjes vind) dan wel de bron vermelden. 

-----------------------------------------

Zizy-Marlene.

 

Laatste reacties
Mijn contacten.
To blog or not to blog

 

 

Hoi allemaal,

 

Het plaatje hierboven zegt al genoeg.

 

Mijn animo is voor alles en nog wat is ver te zoeken.

Dit ligt niet alleen aan punt (waar ik ook niet goed van word) maar

ook van alles wat er de laatste tijd in mijn leven gebeurd  of beter gezegd niet gebeurd.

Ik heb mij de laatste maanden soms ook een gevangene gevoeld in mijn eigen huis. Dit kwam en komt (nog wel een beetje) door Pepe (mijn hond) omdat hij niet alleen thuis kan blijven. Dit heeft en vergt nog veel energie van mij.. het trainen daarvan gaat moeizaam...maar nu gaat het iets ! beter.. hij piept nu  nog alleen zachtjes .. maaaaar ik weet niet wat hij doet als ik langer dan een uur weg gaat..Want een uur op een krukje zitten in de hal  vind ik wel genoeg hahaha (dit om te weten of hij stil is want ook mijn voice recorder heeft het begeven.. en is niet meer te maken en ook niet meer te koop :-(

 

Jullie weten  dat ik geen klager ben (nu dus even wel, misschien zou ik het wat meer moeten doen, hahaha) en ik eerder in mijn schulp kruip als het tegen zit... ik word dan stil... letterlijk en figuurlijk. De dingen die ik (moet) doe(n) doe ik dan ook  ad hoc....op het moment.

 Ik ben het sociale/virtuele leven ook even zat.. ik word er depri van op het moment, het drukt mij constant met mijn neus op de feiten en ik ben daar nu even erg gevoelig voor.

 

De PC staat mij zelfs tegen op het moment...

Ik zal dan ook zeer onregelmatig hier zijn en bij jullie reageren.

Hoop dat jullie  er begrip voor hebben.

 

 

TOT  (ONREGELMATIG) HORENS

DIKKE KNUF

x

 

 

 

Reacties

Ans op 09-05-2013 20:35

Natuurlijk heb ik begrip! Je moet dit ook niet als verplichting zien! Je moet doen waar je je zelf het beste bij voelt! Ik zou willen dat ik je kon helpen met Pepe!!! 

Kay op 10-05-2013 14:46

Wees jij nu maar eens lekker egoïstisch door aan jezelf te denken.

Dat mag, dat moet, als jij dat nodig vindt.

Ik daarentegen loop niet weg, en ik kom voor en na wel eens polshoogte nemen.

Doe dat goed, verwen jezelf en die hond en wij zien elkaar terug ♥

Eva Bee op 11-05-2013 13:09

Heel begrijpelijk hoor dat je je af en toe zo voelt. En het lijkt me ook zeker niet makkelijk om Pepe te trainen. Als het wat beter weer is kun je met een boek buiten gaan zitten en zo doen alsof je weg bent. Picknickmand erbij en jij hoeft een tijd niet naar binnen.

Sterkte en toch een fijn weekend,

Eva

Yvonne op 12-05-2013 10:44

Begrijp je goed Wil, vind het zoooo jammer dat je met Pepe wat dit betreft zo'n pech had. Hoop toch dat ooit de dag komt dat je gelukkig kan zijn met Pepe en weer open staat voor Punt, FB en voor al je vrienden hier. Doe voorlopig maar eerst eens wat jouw hart je ingeeft, we denken wel aan je, vergeet dat niet! Dikke kus

a van de aa op 14-05-2013 14:16

Tot ergens, ooit, tot.......

Edwin op 15-05-2013 10:33

Kan me goed voorstellen wat betreft het virtuele gebeuren. Het bevredigt slechts tot op zekere hoogte. Uiteindelijk blijf je toch met je sores alleen. Je hebt geen geluk met je hond wbt het alleen laten. Dat je niet gerust weg kan gaan is zeker niet prettig. Wens je met alles het beste en ik denk zeker tot ziens op FB of punt. Ik ben er ooit ook achter gekomen dat geluk niet uit een computer komt. Het is in jezelf te vinden en/of bij mensen bij wie je je goed bij voelt.

Lieve groet

Zizy-Marlene op 17-05-2013 15:21

Ans.. dank je wel en dat doe ik ook hoor. En ja het zou fijn zijn als jij de gouden greep had wat Pepe aangaat hahaha.

Kay...Ik kan soms heel egoïstisch zijn hoor als het mijn gezondheid aangaat en jij loopt dan wel niet weg..maar lopen doe je wel heeeel veer en veel, hihihi

Eva.. goed idee van jou... nou moet het nog een keer een hele dag mooi weer worden met een lekkere temperatuur dan ;-)

Zizy-Marlene op 17-05-2013 15:35

Yvonne... Ja het zit mij niet mee  had  wel wat anders gehoopt... maar ik heb nu het laatste redmiddel gekocht  een antiblafband.. die moet ik dan wel uitproberen als ik thuis ben..maaaaaaaar pepe blaft zelden, hahaha dus moet ik wachten en een keer mooi weer zodat ik de hele middag in de tuin kan gaan zitten ( net doen of ik weg ben)  met eten en drinken bij mij  zodat ik niet naar binnen hoef te gaan.. en dan kijken of hij gaat blaffen...en horen/zien of het werkt.

A vd aa...yes tot ........

Edwin... Mooie reactie... en helemaal waar. 

Jet. op 17-05-2013 19:49

Ach ja Wil , je hebt het niet echt heel goed getroffen met Pepe , wel als gezelschap en het zal verder bets een lieverd zijn , maar als je niet een uurtje weg kan omdat hij dan begint te jodelen dan vergt dat ook heel wat voor jou .

Hoop op betere tijden met hem hoor ..

En FB en punt , gewoon doen als je daar zin in hebt en anders niet , en we vergeten je niet hoor !

Liefssssssss

Babbelegoegje op 18-05-2013 17:39

Tja, wat heet 'het treffen met een hond'. een haan kraait , een vogel fluit en een hond blaft. Als je daar niet tegen kunt, kun je beter een beeldje kopen. Niet om jou, Wil, maar die buren, daar zou ik me niet zo druk over maken. Ik denk dat jij je er te dik over maakt. En dat hij de hele dag blaft als je weg bent, is hem af te leren. Met radio/tv op afstandsbediening, dat is diervriendelijker dan een anti blafband, tenminste als die op stroom werkt. Als je toch in de tuin zit, kun je trouwens ook wel even op het raam bonzen als hij begint te blaffen. Maar echt Wil, die afstandsbediening werkt, zeker weten. geluid vrij hard zetten, dat die even schrikt.

En tot onregelmatig horens dan maar Wil, het moet niet met tegenzin zijn, dat bloggen en reageren. Het is niet verplicht...

Sterkte famke en een fijn weekend!

seomezeor op 21-05-2013 16:19

Wil, ik wandel 'n eindje met Babbel mee, vind je dat goed?

Net als Babbel denk ik ook dat je misschien wel te veel rekening houdt met de buren, dat vind ik bij je passen. Ik woonde ook ooit naast 'n hond die niet tegen alleen zijn kon. Z'n baasje en bazinnetje vonden dat héél vervelend maar ik heb ze gerust kunnen stellen door te zeggen: "Ik weet dat hij het méér dan goed heeft en alleen jankt en blaft omdat het hem niet zint, dat alleen zijn. Maak je geen zorgen, ik doe dat ook niet."

Geloof het of niet maar het is vanzelf minder geworden en de dierenarts dacht dat het mede kwam omdat zij (het baasje en bazinnetje) zélf niet meer nerveus werden als ze tegelijkertijd weg moesten. Niet meer van alles gingen verzinnen om de hond stil te houden en helemaal gestrest waren nog voor ze weggingen. Dat had z'n weerslag op de hond en maakte hem ook onzeker en nerveus. Doe alsof je het heel normaal vindt dat je weggaat en laat het altijd voorafgaan aan dezelfde woorden, zoiets als: "Even op het huis passen, ik ben zo terug." Dan weet hij precies wat hem te wachten staat en laat de tijd dat je wegbent steeds langer worden. Eerst verstop je je alleen in de tuin, dan loop je naar de hoek, dan ga je het hoekje om (alleen figuurlijk ja :-) ) enz. enz., meid, het komt goed! En beloon hem als hij stil is geweest en niet als hij heeft gejankt of geblaft.

Nou is ene hond de andere niet en heeft iedere hond z'n eigen gebruiksaanwijzing maar dit zijn basis-hulpmiddelen. En laat je niet nerveus maken door de buren! Nog even en ze willen ook niet meer dat er auto's door de straat rijden en liever ook niet dat er fluitende vogels op het dak zitten. We zitten nou eenmaal allemaal op 'n kluitje en 'n beetje verdraagzaamheid mag je best van ze verlangen hoor! Verder ben je toch 'n dróóm van 'n buurvrouw! Nou dan! En anders vraag je of ze 'n keer 'n weekendje op hem willen passen en ga jij klagen als hij blaft als ze even weg zijn. :-)

Houd de zonzij Wil en geef Pepe 'n paar stevige klopjes op z'n rug, vlakbij z'n staart, vind 'ie heerlijk!!

Zizy-Marlene op 22-05-2013 14:56

Hoi Jet.. thanks  en ik weet dat je mij niet vergeet X

Zizy-Marlene op 22-05-2013 15:34

Babbel en Seomezeor..ik geef jullie beide even  in 1 reactie antwoord.

Laat ik eerst even zeggen hoe ik in elkaar steek.. in sommige dingen. Ik ben als eerste geen klager en als ik klaag of liever gezegd ergens iets over zeg  dan zit dat mij heeeeeeel erg hoog  en dan is er het merendeel al zoveel meegebeurd of aangedaan  dat ik het dan even kwijt wil..in de positieve of negatieve zin... Dit ook wat Pepe betreft.. IK heb op een log na niets over hem geschreven.(op FB Wel wat). gewoon omdat het niet lekker ging en ik er soms gek van werd en erg onzeker werd over mezelf..Hulp heb ingeroepen.  Laat ik het kort zeggen .. Ik heb alles wat je maar bedenken kon al geprobeerd... mij suf gelezen gezocht en gedaan..denk dat ik intussen als hondentrainer les kan gaan geven. Verlatingsangst is een van de moeilijkste dingen om af te leren en kan vreselijk lang duren...  Ik kan nu voor een uurtje weg.....maar meer nog niet. Voor zover het punt over de te doe dingen.

Rekening met buren houden vind ik normaal...   alleen al omdat ik uit ervaring weet hoe erg het zijn kan als een hond (van een ander) constant achter elkaar aan het blaffen is en of huilen.... en die hond leefde in de flat drie hoog .( woon dus begane grond). 

Dus ik weet ook dat het geluid niet alleen naar mijn naaste en bovenburen gaat.

IK heb  dus nu, omdat al de andere dingen niet afdoende hielpen,( en ik ten einde raad ben en Pepe niet kwijt wil.) als laatste redmiddel een antiblafband gekocht  en ja die geeft  heel lichte stroomstootjes af.. op drie verschillende niveaus  ( moeten ze mijn buurkind boven mij ook eens omdoen als die weer gaat rennen door het huis ..got wat een pokke herrie nu dus)    het is er een van een heel goede kwaliteit en  zo diervriendelijk mogelijk  ..  dus niet een van zo'n postorder bedrijf..  en voorals nog schijnt hij te werken.. want  voorheen bleef hij een uur piepen en kreunen heen en weer rennen. en nu is het een  zo af en toe en dan is het gelijk stil daarna..  alhoewel er niet vermeld staat dat  de band ook bij huilen en en piepen helpt .. krijg ik toch het vermoeden dat dit wel zo is..... maar eng is het denk ik niet want hij heeft er totaal geen probleem mee als ik de band om doe..

Dus nu maar afwachten  .. voor een langere test zodra het een dag mooi buitenzit weer is.

Maar lief en dank voor jullie tips en meedenken xxx

Ans op 22-05-2013 15:59

Ik vraag mij af of Pepe het ook heeft als jij weg bent en er een ander bij hem is! Misschien kan dat ook een keer uitgeprobeerd worden als de band niet voldoende helpt. Ik weet niet of er iemand is die dat zou kunnen doen, maar ik kan mij ook voorstellen dat je dat geen prettig idee vindt! Als het nodig is wil ik dat gerust een keer doen als jij dat ook wil. Zo'n band is zeker het proberen waard, als hij het heel erg vindt laat hij dat heus wel merken als je hem om wil doen. Voor Pepe zelf is het ook prettiger als hij niet meer zo blaft. Ik  had zo'n buurhond en die was vaak alleen. Buren met vakantie, hond thuis met allerlei familieleden die regelmatig langskwamen en een uitlaatservice (met een pension hadden ze ook slechte ervaringen).... het arme beest blafte constant, hij werd er helemaal schor van! Zo zielig! En hoewel ik best wat hebben kan, werd ik hier toch helemaal gek van, het was teveel!!! Maar ook als het alleen een avondje was had ik medelijden met het beest, ik kon gewoon horen dat hij bekaf was. Als ze weg waren lieten ze de tv aan en de achterdeur stond open, zodat hij gewoon naar buiten kon (ik kreeg vaak mensen aan de deur: "Bij uw buren staat de achterdeur wijd open maar er lijkt niemand thuis te zijn, zou er iets gebeurd zijn?") en dat leek wel iets te helpen, maar echt over ging het nooit. Volgens mij zou dat beest heel veel gehad hebben aan zo'n band! Door het blaffen raken ze steeds meer van streek!!! En buren moeten wel iets kunnen hebben, maar er zijn grenzen!  

Zizy-Marlene op 22-05-2013 16:14

Ans wat lief dat je dit aanbiedt en wellicht maak ik er nog eens gebruik van.. ik kan het mijn hulp wel vragen .. maar die kent hij weer te goed.. en ik denk dan juist dat het iemand moet zijn die hij niet kent.... maar dit weet ik niet zeker ..is meer een logisch denken van mij.

.  maar lief van je!   dank je . 

Ans op 22-05-2013 16:18

Ja, ik denk inderdaad dat een vreemde meer effect heeft.  Nou ja, heb je weer een ideetje achter de hand! Succes!

seomezeor op 26-05-2013 16:04

Het verhaal van Ans is heftig zeg! Wat ik al zei, de ene hond is de andere niet, en als ik dit zo lees kan het dus héél erg zijn. Zulke honden heb ik nog niet eerder meegemaakt of van gehoord.Sterkte hoor Wil en als de band helpt moet je dat zeker doen, als het goed is, is het ook maar voor bepaalde tijd. Ik zou er ook geen voorstander van zijn maar soms ben je ten einde raad en doe je dingen waar je voorheen niet aan moest denken.

Ik hoop heel erg dat het help! En het aanbod van Ans is ook super en het overwegen waard! Alles bij elkaar heel veel succes en heel veel geduld!!!

Peter Prlwyts op 26-05-2013 18:20

Even reageren op jou vraag: nee ik kan niet op jouw blog komen en geen berichtjes achterlaten, anders had ik dat nu ook wel gedaan. :-) Hahaha ...... Wil. Had al wel een paar gekeken maar zo vaak ververs jij ook niet. Ik ben ook druk met andere dingen dan schrijven, vandaar.

Nog een fijne zondag, voor wat rest. Groetjes: Peter.

Babbelegoegje op 27-05-2013 03:53

@ Wil. Even goeie vrienden, hoop ik, maar ik ben het niet met je eens. Behalve met dat je geen klager bent. Maar niet met die anti blaf band. Goed dat je rekening met je buren houdt, maar als hij eens even blaft, is het echt geen ramp hoor, misschien blaft hij wel omdat hij de kinderen boven hoort. Nee, zal wel meevallen, maar er zijn best andere manieren dan een anti blafbandje. En als die 'lichte stroomstootjes bandjes  zo goed zijn, wil ik ook zo'n bandje voor mijn kleinzoon. Waarom dan eigenlijk niet.

Goed, je hebt van alles geprobeerd, zeg je. Ans heeft een mooi aanbod. Lief van Ans. Als hij inderdaad ook blaft als Ans alleen met hem is, kan zij hem misschien even laten schrikken zodra hij begint te blaffen. Met een hard geluid ofzo, bijv.met  de afstandsbediening dus. Maar ik ben wel bang, dat het probleem er dan weer is, als Ans ook weer weg is en hij weer alleen is. (vandaar die truuk met de afstandsbediening terwijl je uit zijn zicht bent. En er zijn dus meer en iets minder pijnlijke manieren dan een el. schokje om hem dan even laten schrikken ) Het komt wel goed, hoor Wil. Maar buren moeten ook wel iets kunnen hebben, denk ik, zoals Ans schrijft.

Babbelegoegje op 27-05-2013 04:16

Hier nog eventjes een citaat van een forum, waar je misschien iets aan hebt.

Onze hond heeft dit ook gehad, hij was bijna 1,5 jaar toen we hem kregen en erg slecht (niet) opgevoed. Zijn vorige baas had ivm de overlast van het blaffen een blafband gebruikt, dat heeft duidelijk niet geholpen om zijn verlatingsangst aan te pakken. Wij zijn met hem gaan trainen. Ten eerste hebben we drie Martin Gaus cursussen gedaan (nee, daar hoef je geen MG fan voor te zijn, de cursussen zijn echt heel goed!) en we zijn thuis begonnen met een bench training. Dan gingen we de deur uit, hond met een goed gevulde Kong in de bench en gewoon om de hoek van het huis gaan staan en binnen een paar minuten terug zijn. Dit hebben we heel langzaam opgebouwd en hij kan nu zonder problemen een hele middag alleen zijn (hij is nu 7 jaar) Overigens zit hij nooit meer in de bench hoor, dat was alleen om het alleen zijn op te bouwen, omdat hij ook veel stuk maakte. Hij kan nu gewoon door de hele kamer komen als hij alleen is, de bench wordt niet meer gebruikt. Op internet staan wel instructies hoe je dit het beste op kan bouwen en een MG cursus kan ik je zeker aanbevelen! Met name omdat er ook veel theorie bij zit, vaak moeten de baasjes nog meer opgeleid worden dan de honden. Wij hebben altijd een hond gehad en ik meende dat ik er genoeg vanaf wist, maar op die cursussen heb ik echt heel veel geleerd!

Babbelegoegje op 27-05-2013 04:21

PS Op dat forum staan ook een paar  reacties van baasjes met een hond, die blaft vanwege verlatingsangst, die de radio gewoon aangezet hebben op een praatprogramma en daar direct succes mee hadden.

Dikke Mick op 27-05-2013 09:30

Jaaaa! Eindelijk kan ik hier ook reageren!

Wil, over Pepe: Als je weggaat niet extra aandacht geven aan Pepe, gewoon weggaan en bijvoorbeeld: "Tot zo"zeggen en doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je (even) wegbent!En dan iedere keer wat langer wegblijven, de hond ziet jou als leider, tenminste zo hoort het te zijn, en jij bepaalt dus hoelang ie alleen is, en daar mag hij niet om gaan klagen (blaffen/piepen), maar moet ie gaan zien alsof dit erbij hoort in het leven.De Dogwhisper op TV geeft ook vaak goede tips die je voorzichtig kunt uitproberen en vooral NIET praten tegen pepe op het bepaalde moment, want dan ziet pepe dat weer als extra aandacht en krijgt ie juist de verkeerde signalen.

Verder heel begrijpelijk dat je (even) geen zin/tijd hebt in P2, FB of andere sociale media toestanden, je moet doen waarin jij je lekker voelt en wij begrijpen dat heel goed!

Veel liefs en succes met Pepe gewenst, je hebt een hondje voor je plezier en dat zal je echt binnenkort wel beleven!

Babbelegoegje op 27-05-2013 15:24

yep Mick. En je kunt thuis al metyeen beginnen. Laat hem in huis niet steeds achter je aanlopen door het hele huis. Laat hem in de kamer blijven, als je naar de keuken gaat, naar de slaapkamer om je bed iop te maken...

;)

Babbelegoegje op 27-05-2013 15:38

PS. 

citaat; Allereerst kunt u ervoor zorgen dat de hond u niet meer overal achterna kan lopen in huis. Sluit de deur achter u als u naar de gang loopt. Laat de hond niet overal bij. Zo leert de hond al, dat hij ook weleens alleen moet zijn, heel even, maar dat u altijd terug komt. U komt alleen NOOIT terug de kamer in, als de hond piept, jankt, blaft of u op een andere manier probeert te dwingen terug de kamer in te komen.

Kay op 03-06-2013 12:25

Wuif wuif ♥

Dikke Mick op 10-06-2013 14:09

Gewoon doen wat je op dat moment leuk vindt Wil! Succes hoor!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl